Het gezelligste en meest toonaangevende muziekcafé in de regio!
Dat gaan we mooi zo houden…

Wij zijn immers het Barbiertje!

Obviously Dangerous Band

Midzomer in Hellevoetsluis!

De ‘Obviously Dangerous Band’.

De Obviously Dangerous Band (ODB) is een Amsterdams-Rotterdamse combinatie van vier muzikanten met diepe wortels in Hellevoetsluis. In de jaren ’80 van de vorige eeuw kende Hellevoetsluis tientallen bands. De oefenruimtes van het MOH en het open jongerencentrum Ojee waren het centrum van een levendige muziekcultuur.

De Obviously Dangerous Band bestaat uit vier overlevers van de wilde jaren ’80 bekende Hellevoetse acts als PizBiz, WFD, Ank Wayne Band en Rosemary’s Babies. Groepen die ook buiten Hellevoetsluis bekendheid kregen.

De ODB bestaat uit:

Marcel Villerius – gitaar, muzikaal geweten. Voorheen PizBiz.

Robin van Eijk – drums, initiatiefnemer en motor. Voorheen PizBiz, AWB.

Eric van der Griend – bas, kwaliteitsimpuls. Voorheen WFD en Spoonlicker (semiprof) in Canada.

Martien van der Hof – zang, diverse andere zaken. Voorheen AWB, Rosemary’s Babies.

Deze vier heren zijn inmiddels wat ouder geworden, een beetje tot rust gekomen en vaders van volwassen kinderen. Zij vonden na meer dan twintig jaar elkaar weer terug in hun gezamenlijke liefde voor het maken van muziek. Dit was vlak voordat in 2020 de pandemie uitbrak. 

Never waste a good crisis‘ is een bekend Engels gezegde. Niet piepen maar er iets mee doen! De houtbewerkingswerkplaats van Robin werd uitgeroepen tot hoofdkwartier en oefenruimte en de ODB begon aan het bouwen van een repertoire om weer mee op te treden. De tijd van lockdowns, met stokjes in je neus peuteren en het stilvallen van het sociale leven kwam goed van pas. Elke twee weken een zondag besteden aan samen het instuderen van nieuwe nummers was geen probleem. 

Nu staat er een repertoire, en de Obviously Dangerous Band kan optreden! Ze doen het voor de lol en dat is te horen en zien. Het repertoire bestaat onder andere uit oude culthits, obscure americana en moderne post-punk. Van blues tot op-zijn-kop-gezette Lennon & McCartney. 

Marcel, Robin, Eric en Martien nodigen al hun oude vrienden en bekenden uit om weer eens bij elkaar te komen. Party like it’s 1989!!!!

Het evenement is afgelopen.

Datum

jun 22 2024
Verlopen!

Tijd

21:30

Meer Info

Meer Lezen
QR code

No Comments

Post a Comment