Het gezelligste en meest toonaangevende muziekcafé in de regio!
Dat gaan we mooi zo houden…

Wij zijn immers het Barbiertje!

OctavePussY

Wij zijn OctavePussY (OPY) – volgens vele muziekkenners de enige echte remaining (P)-funkband van de Lage Landen, MET goedkeuring van Dr. Funkenstein himself -> George Clinton. Opgericht in 1999 en we vieren in 2024 ons 25-jarig bestaan met de release van ons 7de album “(Show Me Your) FunkFace!

Opgericht in Den Haag in 1999, start deze groep muzikanten – allemaal met een diepe voorliefde voor de funk – in de roemruchte Scheveningse studio “Blue & White” voor hun eerste demo CD “Propagations Of The Classical Groove”. Die wordt bijzonder goed ontvangen! Het eigentijdse geluid brengt de band naar een shitload aan optredens in Den Haag en omstreken.

OctavePussY (OPY) groeit uit tot een degelijke funk act van formaat en toert in Nederland, Engeland, Duitsland, Finland en België, tot een deel van de band in 2007 wegvalt… Het andere deel zit niet bij de pakken neer maar richt zich op en continueert de band tot vandaag de dag. Er worden drie albums uitgebracht waarvan “Bimini Road” zelfs een Japanse persing heeft. Ook in Japan heeft de band inmiddels een aardige groep met fans.

Funk is een way of life, niet een of andere muzikaal avontuurtje” aldus frontman LongSleeveMastaH “die shit zit namelijk je DNA en het stopt pas als je niet meer bestaat. Toen we in 1999 begonnen droomde we nog wel van succes in de muziekindustrie, maar in de loop van de jaren is dat doel grappig genoeg verdwenen en blijkt het plezier om de funk te performen uiteindelijk ook altijd de ware drijfveer te zijn (geweest)”.

De funk van OctavePussY (OPY) is eigentijds rauw en cross-over. Main producer & multi-instrumentalist WaHaze: “Het zijn niet allemaal zoetsappige gitaarlijntjes of lieve keyboard deuntjes. Inspiratie is vooral het oude werk van Funkadelic, James Brown, The MC5, Vanilla Fudge, maar evengoed dub music van Prince Fari of Lee Perry. Zeker niet het commerciëlere funky geluid. Dat schrikt de mensen die dat verwachten soms af in het begin, maar het komt altijd goed uiteindelijk. En….we blijven ook altijd professioneel kijken”.

Frontman I-Smile: “En vergeet ook de invloeden vanuit de hiphop niet. De beste hip hop komt uit de kratten die gevuld waren met funkplaten. Wij pakken nu weer uit de kratten waar die hip hop platen in zitten. Ik spit en zing al sinds mijn jeugd op van alles en nog wat. Maar de cross-over van OctavePussY (OPY) rolt voor mij het lekkerste. Ruw, muzikaal, hard en met sentiment. Daar hou ik van”.

Datum

jun 28 2024

Tijd

21:30
QR code

No Comments

Post a Comment